Анисия Иванова, dnes.bg  Туркинята, с която Наим Сюлейманоглу живеел през 1994

...
Анисия Иванова, dnes.bg  Туркинята, с която Наим Сюлейманоглу живеел през 1994
Коментари Харесай

Dnes.bg: Японската връзка на Наим Сюлейманоглу: Любов, раздяла, ревност

Анисия Иванова, dnes.bg
 

Туркинята, с която Наим Сюлейманоглу живеел през 1994 година, скъсала записка от японката Киото Мори. Тя пристигнала в Анкара дружно с невръстната им щерка Секай Наоми. Отишла до жилището на щангиста, само че не го намерила. Оставила на портиера бележката, че двете са на хотел. Той обаче имал неблагоразумието да я даде на новата дама на сърцето на щангиста, която я скъсала и хвърлила. Бясна, японката си тръгнала и повече не поддържала връзка с бащата на детето си.

Това стана ясно по време на издирването на дребната, което приключи сполучливо в турското посолство в Токио.

Според един от най-хубавите другари на Наим - Заки Техир, който е някогашен президент на федерацията по щанги, той страдал доста, когато схванал за визитата на Киото и по какъв начин е приключило то. Но не направил нищо, с цел да се свърже с нея и поради това всички връзки пропаднали.

Двамата имат бурна връзка, която стартира по време на олимпиадата в Сеул. На нея Наим е един от героите, като прави свръхестествен международен връх и разрушава конкуренцията. Виждали се много преди щангистът да се прибере в Турция. И по-късно поканил японката да заживее с него в Анкара и тя се съгласила.

Със задачата да откри детото се заема журналистът Мухарем Серикака от “Турски вести ”. Първо отива в посолството на Япония в Турция, само че там нямало доста данни. Единствено открива, че Киото Мори е работила като учител във факултета за непознати езици и география в университета на Анкара и нищо повече. И потегля към болничното заведение.

Там открива, че Секай се появява на бял свят през 1991 година в родилното поделение на болничното заведение “Зекай Тахир Бурак Буюк ” в столицата на Турция. Отделно има запис, че майката получила възбрана да пътува преди раждането, тъй като е била в 8-ия месец. Киото е била сама. Наим не е участвал при раждането на момиченцето. Изрично е било вписано, че Киото е била сама в родилното, без родственици.

Близките на щангиста признават, че тогава изобщо не бил подготвен да стане татко. След което съжалявал цялостен живот за постъпката си.
dnes.bg

Журналистът обаче е в значителен срам. Името на детето е Секай, което на турски звучи Зекай и е мъжко. А се търси момиче. Пуска информацията в обществените мрежи, с цел да получи някаква помощ. И тогава мъж от Англия му изяснява, че на японски името е със с и значи земя. “Запознах се с малко момиченце, за което се твърдеше, че е туркиня. Помня я, само че нямам никаква връзка с нея ”, написа Борис Манко от Лондон.

За майката се знае, че е родена в Шизуока и е била 10 години по-голяма от Наим. Мухарем първо стига до известната писателка със същото име, само че се оказва, че бърка. Защото тя няма нищо общо с Турция. Киото Мори в действителност е една от най-известните писателки в Страната на изгряващото слънце, като най-известният разказ е “Слънцето на Шизуока ”. Но е родена в Кобе и по този начин следата пропада изцяло, споделя " 24 часа ".

След това Мухарем се свързва с турския дипломат в Токио Мурат Мерджан. Оказва се, че неговата брачна половинка, която оглавява задачата в Сиера Леоне, е познавала Киото. И стартира да търси из старите си бележници за адрес.

Така издирването завършва сполучливо. Мухарем излетява за Токио, като кани авансово и брата на Наим, който му е съименник. Той обаче отклонява поканата да пътува, тъй като към момента имал да урежда документите на брат си. Оказва се, че неговата щерка Елай е съумяла да се свърже въпреки всичко с момичето в обществените мрежи. Тя учела в Лондон, като изпратила един куп предложения на хора във Фейсбук и оповестила за издирването в Twitter.
В събота дъщерята на Наим се появява в посолството дружно с майка си. Тя се стопира до турското знаме, само че Киото не разрешава да бъде снимана. Всичко трябвало да стане, когато Секай дойде в Анкара.

Двете хапват саралия в наличието на посланика. Оказва се, че момичето също е приключило спортна академия, само че в този момент работи в огромна компания. И първо би трябвало да получи особено позволение, с цел да посети родината на татко си. С нея ще пътува и майката Киото. Тя питала дали и Елай ще участва на срещата.

Оказва се, че Наим не е банкрутирал до дъно, както се твърдеше. Когато схваща, че е съществено болен преди няколко месеца, той събира всичките си средства и купува голяма къща в баровски квартал на Истанбул, която се дава чартърен. И по този начин обезпечава четирите си дъщери, които умерено можели да живеят от рентата. Това била и последната му договорка.

Явно Наим в действителност е осъзнавал, че идва краят на живота му. Още преди първото си влизане в болница той събрал най-близките си, с цел да им каже да го оставят да почине, тъй като е взел всичко от живота.

Японката има три полусестри - Нилай, Есин и Сезин, които се появиха за първи път на погребението на Наим и тогава много хора ги видяха за първи път. Те са от туркиня, която е изселничка от България и има фешън бизнес в Истанбул. Минали много бързо пред ковчега на татко си и по-късно били дружно с баба си Хатидже, която бе пристигнала от България за погребението на сина си. За разлика от най-голямата и трите носят семейството на баща си, като той ги е признал публично пред турските управляващи.

Всъщност в действителност Наим в никакъв случай не е крил, че има щерка в Япония и споделяше, че му е мъчно, че няма връзка с детето.

По принцип не е крил, че има много комплицирани връзки в фамилията. Когато бе в София за поклонението на Иван Абаджиев, се оплака, че най-голямата му щерка от турската майка, неотдавна се омъжила и не запомнила да го предложения на сватбата. Той не очаквал това от нея.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР